zaterdag, september 29, 2012

Kleine boodschapjes uit de geestelijke wereld – 18

Oorzaak of gevolg?
 
Alles wat je tijdens een leven op aarde in bruikleen krijgt, laat je ook weer achter als je de planeet verlaat. Dat geldt niet alleen voor je geld en je goederen, het geldt ook voor psychische, mentale en emotionele zaken. Huh?
Dat heeft te maken met een van de karmische wetten: de omstandigheden waarin je opgroeit zijn tegenovergesteld aan wat je komt leren. Hierdoor ontstaat bij jou de noodzaak om datgene wat ontbreekt, zelf te ontwikkelen, want er is niemand die het je geeft. Je krijgt het niet kado dus als je het wilt hebben, zul je het uit je eigen tenen moeten halen. En als je iets zelf ontwikkelt, is het van jou en neemt nooit meer iemand het je af: het staat je in al je volgende incarnaties ter beschikking.
Dus ja, je kunt zeggen dat het komt door je opvoeding dat je niet durft te voelen of dat je niet geleerd hebt om aan een ander te denken of dat je bol staat van de oordelen. Dat is waar, alleen je opvoeding is niet de oorzaak maar de aanleiding. Want je kwam met dit thema en je hebt er je ouders op uitgezocht. Zij verschaften jou precies de omstandigheden waardoor je thema actueel zou worden.
Alles wat je in de schoot geworpen krijgt heb je óf al in je rugzakje óf het is geen thema voor dit leven, dus word je er niet mee belast. En zoals niets in de (geestelijke) wereld vast staat, zo ook hier: soms maakt je bepaalde dingen mee in je jeugd alleen om dat wat je al in je rugzakje hebt weer bewust te maken. Jij bent de enige die weet wat op jou van toepassing is.

Geen opmerkingen: