donderdag, september 27, 2012

Kleine boodschapjes uit de geestelijke wereld – 16

Angst

Angst is een gezonde reactie op een levensbedreigende situatie. Het zorgt ervoor dat er allerlei stoffen in je lichaam worden geproduceerd die je fysiek en mentaal in staat stellen de levensbedreigende situatie het hoofd te bieden. Dit is een animale reactie.
Wij mensen hebben echter angst voor situaties die feitelijk niet levensbedreigend zijn. Dat gebeurt als zich situaties voordoen die ons herinneren aan traumatische* gebeurtenissen in het verleden, toen wij kleine kinderen waren die geheel afhankelijk waren van hun ouders (mensen zijn veel langer afhankelijk dan dieren). Dus als zo’n situatie zich voordoet in het hier en nu, komt ook het hele pakketje afhankelijkheid mee. Je bent ineens weer helemaal dat kleine kind. Hoe kom je daar uit?
Door er letterlijk uit te stappen. Het kleine kind dat verschijnt en jou overneemt is nl. geen fysieke maar een energetische gebeurtenis. Door letterlijk (dus met je lichaam) een stap opzij te doen stap je uit deze energetische hoedanigheid en kom je weer bij bewustzijn. Dan kan je enerzijds zien wat er gebeurt, anderzijds kan je adequaat, als volwassene, reageren op de situatie. Probeer het maar eens. Het werkt echt.
*een trauma = alles waar je als kind van geschrokken bent

2 opmerkingen:

Peter de Kock zei

Ik lees je 'kleine boodschapjes' met veel plezier. Ze zijn kort en bondig, herkenbaar en brengen steeds iets van een glimlach en opluchting teweeg. Dank voor het delen.

leonne zei

dank dat jij dit weer met mij deelt! Vind ik fijn om te horen.